Aanbevelingen

VOOR GOED EN VRIJ BEWEGEN

foto© Anjès Gesink/S'DAM
Mijn taal is de taal van het lichaam. In alle rijkheid en verscheidenheid. Het lichaam herbergt een onuitputtelijke bron aan informatie en inspiratie. Van je kleine teen tot het puntje van de kruin. Er schuilen vele verhalen in.
 
Voor een danser is zijn/haar lichaam het instrument waarmee het verhaal op het podium verteld wordt. Het kost jaren intensief trainen om op professioneel niveau te komen en te blijven. Dansen is qua fysieke belasting als topsport.
 
Daarom moeten dansers zuinig zijn op hun lichaam, er goed voor zorgen. Door de grote fysieke belasting liggen blessures altijd op de loer. Op tijd een professioneel oog laten kijken waar die blessures vandaan komen is essentieel.  En dan niet alleen de blessure behandelen, maar ook kijken waardoor de blessure ontstaat. Het lichaam is meer dan de som der delen, meer dan een knie, enkel of rug. Het is als het ware een ‘machinepark’ omhuld door huid. En vaak is er ergens in dat machinepark iets aan de hand waardoor er fysieke problemen ontstaan.
Ik verwijs dansers ( en ook mezelf! ) gelijk door naar Karin wanneer er blessures dreigen. Zij kijkt naar het lichaam als geheel. Zij verdiept zich in de situatie en onderzoekt wat de oorzaak zou kunnen zijn. Daardoor ontdekt zij dat achter de blessure vaak andere (fysieke) problemen de bron zijn.
 
En daar heb je wat aan. Het heeft niet zoveel zin om een knie te behandelen als klachten ontstaan door bv een scheefstand van het bekken. Het lichaam als geheel vertelt veel meer dan de onderdelen apart te beschouwen. Als choreograaf weet ik dat als geen ander.
 
Conny Janssen
Artistiek leider/artistic director

Karin Abutan Fysiotherapie

Adres:
Blaak 24c
3011TA, Rotterdam

Telefoon:
010 – 412 95 46
E-mail: mcbfysioka@xs4all.nl

Behandeling op afspraak
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.30 – 18.00 
dinsdag tot 19.00